امروزه در اکثر ساخت و سازها به جای درب فلزی معمولی از درب کرکرهای پارکینگ استفاده میشود. به همین دلیل محاسبه ابعاد کرکره ای پارکینگ به منظور کارایی بهتر از اهمیت بالایی برخوردار است. زیرا اگر به ابعاد و سایز استاندارد کرکره برقی پارکینگی توجه نشود؛ نه تنها درب به طور مناسب در جای خود قرار نمیگیرد، بلکه ممکن است در هنگام باز و بسته شدن دچار مشکل شده و یا به کرکره، ریل و دیگر اجزای آن صدمه وارد شود.
بدین منظور با اندازهگیری عرض و ارتفاع ابعاد استاندارد درب کرکره ای میتوان علاوه بر جلوگیری از بروز این قبیل مشکلات، باعث افزایش بهرهوری و طول عمر درب کرکره ای پارکینگ گردید.
در این بخش از سایت «آتی در» به توضیح روش محاسبه ابعاد درب کرکره ای پارکینگ و سایر نکات مهم در این خصوص میپردازیم.
از آنجایی که قرارگیری تمامی اجزای کرکره از جمله رول کرکره برقی و ریل ها از اهمیت بالایی برخوردار هستند، میبایست فرآیند محاسبه ابعاد درب کرکرهای به درستی انجام شود. در غیر این صورت نه تنها کرکره به درستی بالا و پایین نمیشود، بلکه سبب خروج تیغهها از ریل شده و به دیگر بخشهای کرکره آسیب وارد میگردد. به عبارت دیگر نحوه اندازهگیری کرکره برقی یکی از مراحل اصلی در ساخت، نصب و اجرای این مدل از کرکرهها محسوب میشود.
در ادامه برای آشنایی بیشتر شما عزیزان به تشریح نحوه اندازه گیری کرکره برقی و میزان بازشوی مفید کرکره برقی می پردازیم.
به طور کلی برای اندازهگیری دقیق کرکره برقی از نظر ساختار فنی باید ابتدا عرض و ارتفاع ابعاد استاندارد درب کرکره ای را اندازهگیری نموده و سپس بر اساس آن موتور، سنسور فتوسل و سایر تجهیزات ایمنی درب کرکره برقی پارکینگ را تهیه کرد.
لازمه نصب و اجرای دقیق کرکره پارکینگ تا حدی زیادی به محاسبه ابعاد درب کرکره ای پارکینگ بستگی دارد. زیرا با کوچکترین بیدقتی و خطای محاسباتی، ممکن است طول و عرض درب به هم بریزد و در هنگام تردد خودروها با مشکل مواجه شویم. به عبارت دیگر میتوان گفت گام نخست برای نصب و اجرای کرکره برقی، محاسبه ابعاد درب کرکره ای براساس سایز استاندارد کرکره برقی و دیگر اجزای مربوط به آن است.
بعضاً پیش آمده که عدم رعایت این اصول و استانداردها سبب شده تا تیغههای درب کرکرهای درون ریلها قرار نگیرند و دور ریخته شوند. در این گونه موارد نه تنها روند کار طولانی میشود، بلکه هزینه زیادی در این راه هدر میرود. به شما پیشنهاد میکنیم اگر از نحوه اندازهگیری و محاسبه ابعاد درب کرکرهای پارکینگ بیاطلاع هستید، حتماً از افراد باتجربه و متخصص در این زمینه کمک بگیرید.
اندازهگیری و محاسبه ابعاد درب کرکرهای پارکینگ به عنوان یکی از نکات ریز و دقیق فنی از اهمیت بالایی برخوردار است. تا جایی که فعالان این حوزه بر اساس سایز استاندارد کرکره برقی پارکینگی نسبت به ساخت، اجرا و نصب انواع کرکره برقی پارکینگ اقدام مینمایند.
محاسبه ابعاد درب کرکرهای پارکینگ نیز مانند دیگر محاسبات از یک سری اصول و استانداردها پیروی میکند. همواره برای اندازهگیری و برش تیغهها، ابتدا دهنه ورودی پارکینگ را اندازهگیری میکنیم و پس از آن با کسر 5 سانتیمتر از عدد به دست آمده نسبت به برش تیغهها اقدام میکنیم. به طور مثال در یک پارکینگ مسکونی با دهانه ورودی 400 سانتیمتر، باید تیغهها در اندازههای 395 سانتی متر برش داده شوند. (سانتی متر 395 =5 – 400)
شاید با خود فکر کنید که دلیل کسر 5 سانتیمتر از دهانه اندازهگیری شده چیست؟ در پاسخ میتوان گفت که در دو سر تیغه ها (سمت راست چپ) قوطی و ریلهای جانبی قرار دارند. عمدتاً قطر ریلها 5 سانتی متر است. به همین دلیل برای باز و بسته شدن راحت تیغهها این میزان تقریبی از اندازه اولیه دهانه کرکره (آکس دهنه) کسر میگردد. به عبارت دیگر یکی از اصول به دست آوردن سایز استاندارد کرکره برقی مغازه، اندازهگیری قطر قوطی و ریلهای جانبی است. زیرا اگر ابعاد به دست آمده یک سانت کم و زیاد باشد؛ در نحوه عملکرد کرکره برقی مشکل به وجود میآید.
لازمه نصب و اجرای دقیق کرکره پارکینگ تا حدی زیادی به محاسبه ابعاد درب کرکره ای پارکینگ بستگی دارد. زیرا با کوچکترین بیدقتی و خطای محاسباتی، ممکن است طول و عرض درب به هم بریزد و در هنگام تردد خودروها با مشکل مواجه شویم. به عبارت دیگر میتوان گفت گام نخست برای نصب کرکره برقی ، محاسبه ابعاد درب کرکره ای براساس سایز استاندارد کرکره برقی و دیگر اجزای مربوط به آن است.
در حالت استاندارد یک فضای خالی در بالای کرکره برقی وجود دارد. این فضا به منظور قرارگیری موتور و رول ایجاد شده است؛ بدین صورت که با روشن شدن موتور الکتریکی تیغهها بهصورت منظم و یک دست دور رول پیچیده شده و در بالای کرکره برقی قرار میگیرد. از این رو پس از اندازهگیری ارتفاع کرکره از زمین تا سقف محل موردنظر فضایی به اندازه 35 تا 40 سانتیمتر برای قرارگیری، موتور، رول و جمع شدن تیغه در نظر گرفته میشود. با توجه به بررسیهای صورت گرفته و بر اساس سایز استاندارد کرکره برقی پارکینگی حداقل ارتفاع مناسب برای کرکره برقی پارکینگ 40/2 متر است. به لحاظ اینکه بعضی خودروهای شاسی بلند (نظیر تویوتا لندکروز) دارای ارتفاع بیش از 20/2 متر هستند؛ در صورت عدم رعایت این اصول رفت و آمد این قبیل خودروها با مشکل روبرو خواهد شد.
به طور کلی عرض و ارتفاع کرکره برقی یکی از عوامل مؤثر در تردد خودروها و جلوگیری از ایجاد ترافیک است. از این رو با رعایت استانداردهای لازم و محاسبه ابعاد درب کرکرهای پارکینگ میتوانید از بروز این قبیل مشکلات جلوگیری کنید. از آنجایی که کرکرههای برقی بهصورت عمودی باز و بسته میشود؛ هیچ فضای اضافی را اشغال نکرده و مانع از عبور و مرور وسایل نقلیه نمیشود. ورودی یا خروجی بعضی از پارکینگها تقریبا 3 – 2 متر است. در این حالت تردد دو خودروها بهصورت همزمان از کنار یکدیگر میسر نیست. از این رو باید ورودی و خروجی پارکینگها حداقل 6 تا 8 متر در نظر گرفته شود. در این حالت دو خودرو به راحتی میتوانند از کنار یکدیگر عبور کنند. این امر سبب کاهش ترافیک و تسریع فرایند ورود و خروج به پارکینگ میگردد. به عبارت دیگر سایز استاندارد کرکره برقی پارکینگی برای پارکینگهای شخصی با حداقل عرض 3 – 4 متر و برای پارکینگهای عمومی با حداقل عرض 6 – 8 متر مناسب است.
با توجه به اهمیت و ضرورت عرض و ارتفاع ابعاد استاندارد درب کرکره ای باید قبل از نصب و اجرای کرکره برقی به یک سری اصول و نکات توجه کرد. این نکات عبارتند از:
– در صورتی که ستونهای کرکره برقی شاسی کشی (به وسیله پروفیل آهنی) شده باشد، پس از اندازهگیری عرض دهانه کرکره، سه سانتیمتر از اندازه بدست آمده کسر نمایید. (یک سانتیمتر به دلیل نصب درپوش انتهایی (کپس) و دو سانتیمتر برای بادخور انتهای تیغه در ریل کناری)
– اما در کرکرههای برقی فاقد پروفیل آهنی (شاسی کشی) علاوه بر سه سانتیمتر اولیه میزان هشت سانتیمتر دیگر نیز به دلیل استفاده از پروفیلهای 4 × 4 سانتیمتر از عرض اندازهگیری شده، کسر کنید. در مجموع برای به دست آوردن عرض مفید در کرکرههای برقی فاقد شاسی کشی باید یازده سانتیمتر از عرض اولیه کسر گردد.
– پس از اندازهگیری ارتفاع کرکره برقی در صورت استفاده از موتور توبلار 60 سانتیمتر و در صورت استفاده از موتور ساید 80 سانتیمتر به ارتفاع اندازهگیری شده اضافه نمایید. پس از آن با تقسیم عدد به دست آمده بر پهنای تیغهها، تعداد تیغه لازم برای نصب کرکره برقی به دست میآید.
جمع بندی
در آخر میتوان این طور نتیجه گرفت که محاسبه ابعاد درب کرکرهای پارکینگ یکی از عوامل مهم و اساسی در بهینه سازی، افزایش عملکرد و طول عمر کرکره های برقی پارکینگی و مغازه ای است. به همین دلیل در زمان اندازهگیری ابعاد درب، سایز استاندارد کرکره برقی پارکینگی را مدنظر قرار دهید. در این راستا گروه صنعتی «آتی در» با در نظر گرفتن عرض و ارتفاع ابعاد استاندارد درب کرکره ای همواره محصولاتی با کیفیت و استاندارد تولید نموده و روانه بازار میکنند. بی شک کیفیت و دوام محصولات این برند اتفاقی نیست. زیرا کارشناسان و متخصصان با تجربه در این گروه تولیدی تمام توان و انرژی خود را در جهت جلب رضایت مصرف کننده به کار گرفتهاند.
سوالات متداول:
کرکره برقی شامل تجهیزات متعددی مانند رول تیغه ها، موتور، شفت، ریل ها، جعبه برقی و بورد و …. است. اگر اندازه گیری دقیق و همچنین زیر سازی و آهن کشی مناسبی برای کرکره برقی در نظر گرفته نشود، این امکان وجود دارد که پس از نصب کرکره و مدت کمی کارکرد، به دلیل نصب ناتراز موتور با اراداتی مواجه شود یا تیغه ها از ریل ها خارج شده و خساراتی را به بار بیاورد.
از آنجایی اندازه گیری دقیق کرکره در نهایت منتج به طراحی، ساخت و نصب مجموعه کرکره برقی می شود، نیازمند مراجعه کارشناس برای اندازه گیری هستید تا در نهایت محصولی با کیفیت را تحویل بگیرید.